- Kategorie
-
Krem brzozowo-rokitnikowy z betuliną


Cena przesyłki | 13.99 |
Dostępność |
Dostępny
|
Kod kreskowy | |
EAN | 5907502687058 |
Owoce rokitnika zwyczajnego stanowią od wieków prawdziwą skarbnicę witamin i mikroelementów. Duża zawartość oleju rokitnikowego w kremie, przejawiająca się charakterystycznym zabarwieniem, to dla skóry gwarancja odżywienia i odnowy. Krem dzięki bogatej konsystencji, pielęgnuje szczególnie cerę dojrzałą, z rozszerzonymi naczynkami i która utraciła zdrowy koloryt.
Hypoalergiczny krem brzozowo-rokitnikowy z betuliną nie zawiera konserwantów ani kompozycji zapachowych, dzięki czemu jest szczególnie polecany dla skóry wrażliwej i skłonnej do uczuleń. Główne substancje aktywne - betulina i kwas betulinowy, uzyskiwane z kory brzozy - łagodzą i regenerują skórę. Krem został wzbogacony olejem z rokitnika, zawierającym przeciwutleniacze: witaminę C i karotenoidy, które mają właściwości odżywcze, gojące i ochronne - wspomagają naturalną odnowę komórek.
Na co dzień zaleca się stosowanie również uzupełniająco lekkiego kremu rokitnikowego, który zapewniając skórze długotrwałe nawilżenie, wyrównuje koloryt i przywraca blask.
Działanie:
- wygładza drobne zmarszczki, zmniejsza i rozjaśnia występujące na skórze blizny
- chroni skórę przed szkodliwym wpływem promieni UV
- wzmacnia proces regeneracji i odbudowy naskórka
- wygładza i odżywia cerę, nadaje jej zdrowy koloryt
- chroni przed szkoldiwym wpływem wolnych rodników, spowalnia procesy starzenia się skóry
- poprzez nawilżanie eliminuje łuszczenie się i rogowacenie skóry.
- likwiduje uczucie ściągnięcia i swędzenia
- chroni skórę przed szkodliwym wpływem czynników zewnętrznych
Sposób użycia:
Nanieść krem na oczyszczoną skórę twarzy. Pozostawić do wchłonięcia. Dla najlepszego efektu stosować codziennie rano i wieczorem. Może być również stosowany pod makijaż.
Skład INCI:
Aqua, Glycine Soja (Soybean) Oil, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Cera Flava, Vitis Vinifera Seed Oil, Hippophae Rhamnoides Oil, Betulin, Sodium Stearate, Citric Acid.
|
|
|
|
|