• Kategorie
  • Naturalny olej z kiełków pszenicy

włosy suche i zniszczone
działanie ochronne, ochronne UV, regenerujące, wygładzające
skład bez alkoholu (etanolu), bez aluminium, bez oleju mineralnego i parafiny, bez parabenów, bez PEG i PPG, bez silikonów, bez SLS, SLES, bez sztucznych barwników, bez sztucznych konserwantów, bez sztucznych zapachów
pojemność / waga 50 ml
14.15
szt. Do przechowalni
Program lojalnościowy dostępny jest tylko dla zalogowanych klientów.
Cena przesyłki 13.99
Paczkomaty 13.99
Poczta Polska 13.99
Kurier DPD 19.9
Dostępność Dostępny

Otrzymywany jest w 100% z kiełków pszenicy. Bogaty w proteiny, kwasy tłuszczowe oraz dużą zawartość witamin A, B, D i E (naturalny antyutleniacz). Nadaje skórze gładkość i miękkość. Działa nie tylko na powierzchni skóry, ale łatwo przenika do naskórka. Idealny do wysuszonej i łuszczącej się skóry. Regeneruje wnętrze włosów, odtwarza ich naturalną osłonkę i wygładza ich powierzchnie. Chroni przed nadmierną utratą wody oraz promieniowaniem UV. Przestrzegamy jednak osoby uczulone na pszenicę przed stosowaniem go, gdyż może wywołać reakcję uczuleniową. polecamy wówczas stosowanie innego naturalnego oleju nośnikowego np. z Avocado.

Pszenica - Rodzaj zboża, który należy do rodzin traw wiechlinowatych. Uprawiana jest niemalże na całym świecie, lecz pochodzi z południowo-zachodniej i środkowej Azji. Można wyróżnić około 20 gatunków pszenicy, która jest oprócz jęczmienia najstarszym uprawianym zbożem od ponad 6000 tysięcy lat. W gospodarce światowej zajmuje trzecie miejsce pod względem produkcji zbóż. Powszechnym uprawianym gatunkiem jest pszenica zwyczajna. Z owoców zwanych ziarniakami można otrzymać wiele surowców, np. kiełki pszenicy, z których przez proces ekstrakcji otrzymuję się naturalny olej bogaty w wiele składników.

 

Sposób użycia:

- bezpośrednio na skórę, kilka (4-5) kropel weź na czyste opuszki palców i wcieraj w skórę twarzy do omnetu całkowitego wchłonięcia.

- stosowany zwykle w technikach relaksacyjno-upiększających. Literatura poleca używanie tego oleju w 10% roztworze z innym równie bogatym naturalnym olejem nośnikowym Jojoba Gold (mieszanka silnie uelastyczniająca skórę ), z miąższu kokosa BIO, z pestek moreli oraz ze słodkich migdałów

- do pielęgnacji paznokci oraz suchych i łamliwych włosów

- dodatek do odżywek regenrujących włosy

- znajduje szerokie zastosowanie w produkcji balsamów, mydła, szamponów

- do leczenia oparzeń również tych słonecznych

Zawsze po użyciu zakręcać buteleczkę i przechowywać w chłodnym miejscu

Uwaga! U przypadku alergii na gluten, może powodować reakcje alergiczne. Zaleca się stosowanie w rozcieńczonej formie, w połączeniu z innym olejem bazowym.

 

Skład INCI:

Triticum Vulgare (Wheat) Germ Oil

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
  • Oceń

Jakość
Funkcjonalność
Cena
Podpis
Opinia
Darmowa dostawa

przy zamówieniach od 200 zł

2 tygodnie na zwrot

jeśli się rozmyślisz

Wygodne i szybkie płatności

wybierz najlepszą metodę dla siebie

2 tygodnie na zwrot

jeśli się rozmyślisz

Wygodne i szybkie płatności

wybierz najlepszą metodę dla siebie