• Kategorie
  • Naturalny olej z krokosza barwierskiego BIO

włosy wszystkie rodzaje
cera trądzikowa, tłusta
skład bez alkoholu (etanolu), bez aluminium, bez oleju mineralnego i parafiny, bez parabenów, bez PEG i PPG, bez silikonów, bez SLS, SLES, bez sztucznych barwników, bez sztucznych konserwantów, bez sztucznych zapachów
pojemność / waga 50 ml
12.49
szt. Do przechowalni
Program lojalnościowy dostępny jest tylko dla zalogowanych klientów.
Cena przesyłki 13.99
Paczkomaty 13.99
Poczta Polska 13.99
Kurier DPD 19.9
Dostępność Dostępny

Tłoczony na zimno olej z krokosza barwierskiego Carthamus Tinctorius. Zawiera największą ilość kwasu linolowego ze wszystkich olejów roślinnych. Oprócz tego zawiera kawas olejowy oraz kwas palmitynowy, a także witaminy A i E. Olej z krokosza bawarskiego to olej do skóry tłustej i trądzikowej. Działa przeciwzapalnie, redukuje wypryski oraz zanieczyszczenia.

Krokosz barwierski - Gatunek rośliny jednorocznej z rodziny astrowatych. Pochodzi z obszarów Indii oraz Bliskiego Wschodu. Biało-żółta łodyga osiąga 1,3 metra wysokości. Kwiaty na koronie są kolorów intensywnie pomarańczowego. Suchy, niepękający owoc posiadający skórzastą owocnię, w której znajduję się luźno ułożone nasienie. Roślinę uprawia się dla barwników oraz drogocennego oleju do produkcji kosmetyków, zwłaszcza wyrobów mydlanych.

 

Sposób użycia:

- bezpośrednio na skórę
- jako dodatek do kremów o działaniu przeciwzapalnym i przeciwtrądzikowym
- po depilacji jako środek osłabiający mieszki włosowe i spowalaniający odrastanie włosków
- do kąpieli zmiękczającej skórę

 

Skład INCI:

Carthamus Tinciorius Oil.

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
  • Oceń

Jakość
Funkcjonalność
Cena
Podpis
Opinia
Darmowa dostawa

przy zamówieniach od 200 zł

2 tygodnie na zwrot

jeśli się rozmyślisz

Wygodne i szybkie płatności

wybierz najlepszą metodę dla siebie

2 tygodnie na zwrot

jeśli się rozmyślisz

Wygodne i szybkie płatności

wybierz najlepszą metodę dla siebie